вторник, 22 октомври 2013 г.

Ламиниране на косата с желатин

 ''Ламинирането създава защитен филтър върху всеки косъм. Запазва хидратацията и задържа полезните вещества в косъма. Защитава косата от неблагоприятните ефекти на боядисването и топлинната обработка. Подходящо е за тънка и късаща се коса. Ламинирането прави косата по- плътна, здрава, обемна и блестяща.''

Попаднах на клипчета в youtube за тази маска. Хареса ми резултата преди и след нея. Прочетох и отзивите на руските бюти блогърки. И ... след многото добри отзиви реших да я пробвам и аз.

За ламиниращата маска са ни нужни :

1 с.л. желатин
3 с.л. топла вода
1 ч.л. балсам (може да използвате любимия си балсам или маска за коса)

Това количество на мен ми стига за коса до раменете.

Изсипваме желатина в купичка, прибавяме топлата вода, разбъркваме хубаво и изчакваме малко желатина да набъбне. Прибавяме балсама (Аз сложих от балсама на PHYTO - Phutobaume Hydration за допълнителна хидратация на косата. Този балсам съдържа 76% растителни съставки във формулата си : масло от жожоба, рициново масло, екстракт от семена на ангелика за регенериране, омекотяване и тонизиране на косата. Балсама е подходящ за нормална/суха коса.), разбъркваме и сместа е готова за нанасяне. Маската се нанася равномерно на измита и подсушена с кърпа коса. Нанася се на 2см. от корена. Слагаме шапка за баня или обикновенно найлоново пликче. Загряваме със сешоар хавлиена кърпа и завиваме косата. Оставяме да действа 40 минути и изплакваме само с вода. Шампоан и балсам не са ни необходими. Aз не вярвах, че ще се отмие само с вода, но реших да опитам. Наистина се отмива много лесно. Резултата наистина ме изненада. Косата ми беше станала плътна, обемна и блестяща. Изглеждаше здрава. Правих маската 2 пъти за 2 седмици и ще я направя пак. Ефекта при мен е WOW. Процедурата се прави веднъж на 3-4 седмици. Ще се радвам ако сте я правили да споделите мнението си за нея.

''Предимствата на домашното ламиниране са: Желатина е естествен продукт, извличащ се от животински кости. Евтино и ефективно е. Лесно е за прилагане.''

''Тайната на желатиновата маска е колагена.
Колагена прониква в най-дълбоките слоеве на косъма и го възстановява в дълбочина.
Колагена покрива повърхността на косата, създавайки ефект на филма, като при салонно ламиниране . Именно този филм придава на косата зашеметяващ блясък и гладкост. Той задържа влагата в косата, насища полезни протеини и активира растежа .''




13 коментара:

  1. Благодаря, че сподели, не бях чувала за подобна маска. А можеш ли да качиш своя снимка на косата преди и след процедурата?
    Поздрави www.hotandglam.blogspot.com

    ОтговорИзтриване
  2. Ще се радвам, ако пробвате маската да пишете как ви се е отразила на вас.

    ОтговорИзтриване
  3. Не омазнява косата и не я утежнява допълнително.

    ОтговорИзтриване
  4. За първи път чувал ламиниране на коса с желатин.Знам за горещото ламиниране, както и при каширането,за което се използват плочи от добре изсушени дървесни частици, които са добили плътност и са се превърнали в плоскости, подобни на дъски, по метода на горещото пресоване, но за коса е вече нещо ново.Радвам се че попаднах на вашата статия, още днес ще се опитам и ще видя какво ще ми се получи.

    ОтговорИзтриване
  5. Нa едно място пишеше, че се слaгa и мед.. кaкво мислиш по въпросa..

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пробвала съм да прибавям мед в други домашни маски за коса, но в тази не съм пробвала. Медът хидратира, омекотява и прави косата лъскава. Комбинацията от мед и зехтин е много полезна за косата.

      Изтриване
  6. Здравейте,
    След маската с желатин може ли да изправяме с преса за коса?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Няма проблем да се изправи косата. Използвайте добра термозащита.

      Изтриване
  7. Днес я направих и мога да кажа че съм много доволена. Косата ми има много блясък, плътност и е супер

    ОтговорИзтриване