вторник, 13 януари 2015 г.

Шампоан и маска Alverde с алое вера и хибискус

От скоро започнах да използвам натурални индийски билки в грижата за косата си. Исках да сменя и шампоана и маската си с натурални. Спрях се на Alverde Aloe Vera Hibiskus за суха и изтощена коса. Натурални продукти с добър състав и изгодна цена. Бях чела добри отзиви за тях и при първа възможност (нама DM в моя град) ги купих.

Продуктите не съдържат:
-синтетични аромати
-консерванти
-оцветители
-животински деривати
-силикони

Шампоан: Измива добре косата, но ако сте ползвали стилизиращи продукти - ще са нужни 2 измивания. Не ми дразни скалпа, което за мен е страхотно. Имам чувствителен скалп и лесно ми се появяват зачервявания, сърбеж и люспене. Пени се достатъчно. Има гелообразна консистенция. Мирише остро и специфично. Беше ми неприятна миризмата от начало, но после свикнах. След измиване с него косата е мека, блестяща и обемна. Количество - 200ml. цена около 4лв.
Маска: Маската е с много гъста консистенция, едва излиза от тубичката. За моята коса до раменете, използвам количество колкото лешник. Маската я слагам върху цялата коса и нямам проблеми с омазняването, но моята коса е "жадна" и "изпива" маската. Времето за престой с маската е от 3-5 минути. След нея косата е: жива, блестяща и подхранена. Количество - 150ml. цена около 4лв.

Продуктите ми станаха любими в грижата за косата. Това, че не съдържат силикони е чудесно. И ги прави перфектни за тънка коса без обем. Жалко, че в моя град няма DM и няма да мога да си ги купя отново скоро. Харесва ми ефекта върху моята тънка, суха и къдрава коса.  Добре почистена, хидратирана, обемна и блестяща. 

3 коментара:

  1. Исках да пробвам маската,но по погрешка се сдобих с маската с авокадо и масло от ший. Също е доста гъста,слагам малко и я затоплям в дланта. Много добре се справя с косата ми-тя е жива,мека,но и някак си "по-твърда" .

    ОтговорИзтриване
  2. Да, косата става по-здрава и не се пречупва косъма лесно (не се прегъва дори при връзване на косата ... дано разбираш, какво искам да кажа). Толкова хубава коса не съм имала одавна. При първа възможност ще се запася с продукти на Alverde.

    ОтговорИзтриване
  3. Радвам се да прочета положително мнение за продуктите за коса на Алверде. В момента подготвям пост за техен шампоан и балсам и се чудех, с какво още на марката да сe сдобия :)

    ОтговорИзтриване