събота, 6 април 2013 г.

Eau Thermale Jonzac - Рехидратиращ крем - лека формула

Еau Thermale Jonzac  Рехидратиращ крем с лека формула . За чувствителна, нормална и смесена кожа. С термална изворна вода и липиди. 


Много марки ползват термална вода в продуктите си. Еau Thermale Jonzac e eдинствената дерматокозметична марка с термална изворна вода, която притежава био сертификат от Ecocert.

Началото на месец март в кутията си Prettybox получих две мостри на рехидратиращия крем на Jonzac (предоставени от  http://www.organicshop.bg От сайта си купих крема в пълния му размер 50 мл. на цена 34,99 лв.)
След месец ежедневна употреба мога да кажа, че това е перфектния хидратиращ крем за лице за мен. Със смесена кожа съм, но крема ми пасна идеално. Термалната вода с високо минерално съдържание се отразява благотворно на мазната и комбинирана кожа. Тя свива порите и намалява себумната секреция и лъщенето. С много лека и нежна текстура е и не запушва порите. След нанасяне попива много бързо. Добра основа за грим е - ползвала съм го с фон дьо тен на Vichy - Dermablend. Дълготрайно хидратира, омекотява и освежава кожата. Чувството което оставя този крем след нанасяне не може да се опише. Горещо го препоръчвам и му давам оценка 6+ по шестобалната система.


Продуктите на Jonzac са създадени в сътрудничество с дерматолози специално за нуждите на дехидратираната, свръхчувствителна или реактивна кожа и са формулирани с изцяло натурални съставки, 100% хипоалергенни и некомедогенни, без парабени, феноксиетанол, петролни деривати, изкуствени аромати и оцветители, ГМО, PEG, силикон и парафин.
Основна активна съставка в продуктите на гамата е термалната изворна вода Jonzac, която се извлича от земните недра на дълбочина над 1800 м. чрез специален метод на сондаж и изпомпване. Тъй като не извира на повърхността, преминавайки през земните слоеве, термалната вода Jonzac е естествено защитена от всякакъв вид външно замърсяване и е с изключителна бактериологична чистота.


Макар да е открит едва през 1979 г., изворът е един от най-древните – датирането му показва, че е над 40 000 години. Балнеолечебният спа-център Jonzac отваря врати през 1986 г. и днес вече е в списъка на водещите спа-центрове във Франция. Наблюдавайки посетителите на центъра, медицинските специалисти установяват, че след 3 седмици балнеолечение старите белези избледняват и състоянието на кожата се подобрява. Това се дължи на уникалния и богат минерален състав на водата, включващ калций, магнезий, калий, сулфати, хлориди, натрий, манган, цинк и др., които са жизненоважни за правилното функциониране на кожата.


Термалната изворна вода Jonzac е с отличен афинитет към кожата поради високата си степен на минерализация и се отличава с уникални регенериращи, успокояващи и противовъзпалителни свойства, доказани в клинични проучвания под дерматологичен контрол.

10 коментара:

  1. Wonderful post...I like your blog.^^
    Maybe follow each other on bloglovin?
    Let me know follow you then back.
    Lovely greets Nessa

    ОтговорИзтриване
  2. Thank you so much for the follow.
    Follow you back on bloglovin and gfc,too.
    do you also follow me on gfc?
    Lovely greets

    ОтговорИзтриване
  3. Nice post!!! would you like to follow each other with GFC and Bloglovin?
    Besos, desde España, Marcela♥

    ОтговорИзтриване
  4. Nice blog :)
    Would you like to follow each other via GFC and Bloglovin?
    Let me know :)

    Kisses!

    http://www.gagcloud.com/

    ОтговорИзтриване