неделя, 27 май 2012 г.

Различните видове форма на очи и клепач и подходящо оформяне на грима

Цитирам една много полезна публикация на  MissNellie от форум bg-mamma.com ->Тема: Гримиране - техники, съвети, идеи - 3

Пълният грим на око обикновено се състои от следните основни елементи: цвят, по наситеност близък до тона на кожата който се нанася на целия клепач (без значение от цвета, синьо, зелено, кафяво - въпроса е като наситеност да не е много по-тъмен или светъл от тона на кожата). С по-тъмен цвят, който подхожда като цветова гама, подчертаване на горната линия на миглите, която във външния ъгъл се слива леко изтеглена със подчертаване на долната линия на миглите. По-тъмен цвят в извивката под костта на очната ябълка, образуващ формата V със подчертаването на горната линия на миглите. Цвят, по-светъл от избрания за основа на клепача подчертаване на зоната под веждата, над костта на очната ябълка.



В зависимост от формата на очите и клепачите, разположението на тези основни елементи може да се променя, така че да подчертава предимствата и минимизира недостатъците. Правилото е отново - тъмния цвят създава усещане за дълбочина и триизмерност, подчертава, а светлият - изпъква.




Нормални очи и клепачи - без силно изразени дефекти или особености на формата и чертите. Понасят най-много различни вариации за грим. При пълния грим се следват точно класическите елементи.



Раздалечени очи - всяко око е позиционирано непропорционално далече от основата на носа. За да се създаде оптична илюзия за приближаване на очите, външната V извивка се прави мъничко по-близо до клепача отколкото би се паднала естествено. Близо до основата на носа се нанася малко от тъмния ни цвят който се прелива много добре, за да даде малко дълбочина и скъси разстоянието. Избягва се слагане на светлия цвят в началото на очите.



Приближени очи - всяко око е позиционирано непропорционално близо до основата на носа. Най-светлия ни цвят се слага в началото на окото, както отгоре така и отдолу, за да изпъкне и уголеми зоната. Цвета за основа започва от около средата на клепача, а извивката с тъмно се изтегля максимално към слепоочията.



Дълбоко разположени очи - очите са разположени навътре в кухината на очната ябълка, изглеждат като потънали в лицето, често клепачите са по-тъмни или има тъмни кръгове. Цвета, който използваме за клепача, се изтегля нагоре, покривайки част от извиката под костта, намалявайки усещането за потъналост, а тъмното ни подчертаване се изтегля над него, падайки се на най-изпъкналата част на костта на очната ябълка, потъмнявайки я ще се създаде по-плавна граница със потъналотта на окото.



Силно изразени клепачи - тъканта, която покрива непосредствено окото изглежда като подпухнала. Могат да бъдат горен, долен и двата едновременно. Създават усещането за рибешки очи. За да се намали визуално, тъмния ни цвят се изтегля максимално върху целия клепач, а цвета ни за основа се поставя само в средата и се прелива със тъмния, който го обгражда.



"Паднал" клепач - тъканнта, която покрива костта на очната ябълка, или самата кост, закриват клепача в някаква степен. Засилва се подчертаването на линията на миглите, за да не се загуби окото. Подчертаването на извивката се изтегля към основата на носа, където обиновено клепача не е толкова покрит, и се прелива нагоре върху костта за да създаде изкуствена извивка.
Често се случва на други форми на окото със възрастта и отпускането на кожата.


източник:MissNellie - форум bg-mamma.com ->Тема: Гримиране - техники, съвети, идеи - 3

Няма коментари:

Публикуване на коментар