вторник, 13 януари 2015 г.

Шампоан и маска Alverde с алое вера и хибискус

От скоро започнах да използвам натурални индийски билки в грижата за косата си. Исках да сменя и шампоана и маската си с натурални. Спрях се на Alverde Aloe Vera Hibiskus за суха и изтощена коса. Натурални продукти с добър състав и изгодна цена. Бях чела добри отзиви за тях и при първа възможност (нама DM в моя град) ги купих.

Продуктите не съдържат:
-синтетични аромати
-консерванти
-оцветители
-животински деривати
-силикони

Шампоан: Измива добре косата, но ако сте ползвали стилизиращи продукти - ще са нужни 2 измивания. Не ми дразни скалпа, което за мен е страхотно. Имам чувствителен скалп и лесно ми се появяват зачервявания, сърбеж и люспене. Пени се достатъчно. Има гелообразна консистенция. Мирише остро и специфично. Беше ми неприятна миризмата от начало, но после свикнах. След измиване с него косата е мека, блестяща и обемна. Количество - 200ml. цена около 4лв.
Маска: Маската е с много гъста консистенция, едва излиза от тубичката. За моята коса до раменете, използвам количество колкото лешник. Маската я слагам върху цялата коса и нямам проблеми с омазняването, но моята коса е "жадна" и "изпива" маската. Времето за престой с маската е от 3-5 минути. След нея косата е: жива, блестяща и подхранена. Количество - 150ml. цена около 4лв.

Продуктите ми станаха любими в грижата за косата. Това, че не съдържат силикони е чудесно. И ги прави перфектни за тънка коса без обем. Жалко, че в моя град няма DM и няма да мога да си ги купя отново скоро. Харесва ми ефекта върху моята тънка, суха и къдрава коса.  Добре почистена, хидратирана, обемна и блестяща.